Средствата, изплатени по Механизма за възстановяване и устойчивост към страните

...
Средствата, изплатени по Механизма за възстановяване и устойчивост към страните
Коментари Харесай

Шест страни са получили по-малък процент средства от България по Механизма за възстановяване и устойчивост

Средствата, изплатени по Механизма за възобновяване и резистентност към страните от Европейския съюз, са достигнали 267 милиарда евро. Това съставлява малко над 41 % от общата сума, планувана за поддръжка на стопанските системи на страните от Евросъюза. Това демонстрира обзор на осъществяването на Механизма за възобновяване и резистентност, заключенията от който са показани по време на днешното съвещание на министрите на стопанската система и финансите на страните от Европейски Съюз (ЕКОФИН), се показва на страницата на Европейския съвет. 

Според данните, показани през днешния ден на съвещанието на министрите на стопанската система и финансите на страните от Европейски Съюз, средствата, изплатени на България по Механизма за възобновяване и резистентност са в размер на 22,2 % от цялото планувано финансиране.

С по-малък дял на изплатените средства по Механизма за възобновяване и резистентност са Кипър (21,5 процента), Германия (20,6 процента), Полша (19 процента), Люксембург (13,3 процента), Унгария (8,8 процента) и Швеция (все още не е получила средства), съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР