Средства за повишаване на учителските заплати, както и на възнагражденията

...
Средства за повишаване на учителските заплати, както и на възнагражденията
Коментари Харесай

Министърът на обрзованието зове за по-високи заплати на учители и учени

Средства за повишение на учителските заплати, както и на възнагражденията във ВУЗ, на учените, с цел да дават отговор на актуалните български условия, са нужни и следва да се обезпечават във всеки бюджет. Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия министърът на образованието проф. Сашо Пенов.

" Не може да осигурим първокласен учебен развой в учебните заведения, в случай че нямаме положително висше обучение. От друга страна не може да осигурим качествено висше обучение, в случай че нямаме положителни учебни заведения ", добави той.

Според него просветителната ни система е конкурентоспособна.

" Образованието е приоритет, който си слага всяка една страна. Ако се замислим за наличието на този празник, който озарява всички дни в годината със своята пълнота, ще забележим че образованието е това, което основава хората, което основава техните умения и което кара страната да се развива ", разяснява професорът.  

" Идвайки насам си мислех по какъв начин преди повече от 1000 години се е основала славянската книжовност - ами тя се е основала точно посредством образованието - посредством учениците на Светите братя ", добави той.

Пенов посочи, че индикаторите за обсег на децата в учебната мрежа се усилват непрестанно като над 90% от децата в учебна възраст са част от системата.

" Трудности има при намирането на учители по информатика, математика, физика. Във факултетите, обаче, има доста искащи младежи, които желаят да упражняват тази специалност ", сподели министърът.

" За да си преподавател, би трябвало тази активност да ти е на сърцето. Не може да я упражняваш, единствено с концепцията, че ще получиш малко повече средства ", сподели още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР