Средства, отпуснати от бюджета авансово за строежа на магистрала Хемус,

...
Средства, отпуснати от бюджета авансово за строежа на магистрала Хемус,
Коментари Харесай

Рашков: През банка на Бойко Борисов пари за Хемус са изпращани в чужбина

Средства, отпуснати от бюджета предплатено за градежа на автомагистрала " Хемус ", са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов, със притежателя на която той е имал общи компании, сподели през днешния ден в Симеоновград пред публицисти министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той добави, че средствата са изпратени в чужбина.

Няколко часа по-късно Бойко Борисов разяснява, че той банка няма и в случай че до на следващия ден министърът не каже коя е банката, " с цел да отиде да си седне в кабинета в нея ", ще заведе против Рашков дело за клюка.

Министърът разясни, че в случай че прокуратурата не подреди на съда да арестува притежателите на пътните компании, може да се стигне до там градежът на " Хемус " да бъде заплатен още един път, тъй като някои от компаниите към този момент декларирали, че парите не са при тях. " Един от известните строители на пътища от началото на годината е превел 21 млн. лв. в Обединените арабски емирства, сподели Рашков. Той даде обещание огромна конференция по тематиката, на която ще бъдат показани и документи, на следващия ден.

Вчера беше обявено, че при огромна интервенция в три града в страната са задържани повече 10 души, имащи отношение към злоупотреби при строителството на автомагистрала " Хемус ". Сред тях обаче няма шефове на компании, а чиновници - главно счетоводители.

Миналата седмица министърът на районното развиване Виолета Комитова съпостави построяването на автомагистралата с  " пирамида, която строи на зелено ", като за някои сектори не може да се открият компаниите, с които е подписан контракт. Рашков наскоро съобщи, че пари за градежа на " Хемус " се употребяват за пазаруване на гласове, а днес съобщи за арестувани родственици на кмет от ГЕРБ, който са правили такава активност в Симеоновград.

Браншова асоциация подлага на критика акциите в пътните компании

Междувременно управителният съвет на Българска браншова камара " Пътища " разгласи, че изрично осъжда и се опълчва на дейностите на органите на реда през последните часове. По мотив арестите и разпитите на представители на пътностроителни компании поради осъществяването им на контракти, свързани с построяването на автомагистрала " Хемус ", от камарата показват: " Камарата няма да разреши нейни членове да бъдат възпрепятствани съзнателно да правят активността си. "

Според ББК " Пътища " компаниите са били вкарани в политически акции, като се упорства да бъдат спрени опитите за съсипване на стопански бранш с национално значение. " Всички компании, членове на камарата, извършват своите връзки с възложителите според подписаните контракти. Контрактите, свързани с построяването на автомагистрала " Хемус ", съблюдават всички правила и условия на българското законодателство ", акцентират от камарата. Допълва се също, че фирмите постоянно са съдействали на държавните институции и органи и са предоставяли изчерпателна информация, написа

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР