Средновековната крепост Кракра край Перник ще бъде сцена на първото

...
Средновековната крепост Кракра край Перник ще бъде сцена на първото
Коментари Харесай

Световни звезди гостуват на първия Кракра джаз

Средновековната цитадела Кракра край Перник ще бъде сцена на първото издание на " Кракра джаз " с присъединяване на музиканти от целия свят. Фестивалът ще се състои на 11 и 12 август с вход свободен. На фона на историческата забележителност ще се изявят номинираната за " Грами " Тана Алекса, австралийската група " Brekky Boy ", както и датската певица Ида Нилсен, която от 2010 до 2016 година бе част от групата на международната музикална звезда Принс.
Любими джаз шлагери ще прозвучат в осъществяване на групата " Euro Cubans ", която разпространява кубинската музика и джаза на най-големите международни фестивали. Сред гостите на двудневното събитие ще са интернационалната джаз групировка с присъединяване на сръбските музиканти Алма Мичич и Рале Мичич, българина Петър Славов и американския барабанист Грегъри Хътчинсън, както и полската група " Tantfreaky ".
" Перник е побратимен със сръбския град Ниш, където от години се организира обичайният джаз фестивал. У нас за първото издание ще дойдат част от гостите на Нишвил джаз фест. За страдание на крепостта могат да дойдат не повече от 7-8 хиляди фенове ", сподели пред БНР - Радио София Цанко Василев, ръководител на фондация " Култура Перник ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР