Среднощните завършеци на мачове по време на Australian Open са

...
Среднощните завършеци на мачове по време на Australian Open са
Коментари Харесай

Турнирният директор на Australian Open определи като неизбежни късните завършеци на мачовете в Мелбърн

Среднощните завършеци на мачове по време на Australian Open са " неизбежни ", безапелационен е турнирният шеф Крейг Тайли, представен от организация Ройтерс.

Вчера, дуелът от откриващия ден на конкуренцията сред Арина Сабаленка и Ела Зайдел завърши половин час след среднощ, само че забавянето в програмата пристигна поради 4-часовата драма, в която бе замесен 10-кратният първенец в шампионата Новак Джокович в мача си против хърватския квалификант Дино Призмич.

" Завършихме с мачовете в 00:35 часа и ни се размина прекомерно късен край. Никой не можеше да предвижда, че Новак ще играе над четири часа против квалификант. Нямам по какъв начин да си помислиш сходно нещо, когато правиш графика. Подобни неща обаче са неизбежни. Може да се случи още през днешния ден или на следващия ден ", съобщи Тайли за австралийския " Канал 9 ".

Най-късно приключилият мач в историята на Australian Open датира от 2008-а година, когато Лейтън Хюит побеждава Маркос Багдатис в пет сета, а двамата остават на корта до 4:33 часа локално време сутринта. През предходната година този връх беше доста покрай това да бъде усъвършенстван с мача сред Анди Мъри и Танаси Кокинакис, който в последна сметка британецът затвори в 4:05 часа сутринта в Мелбърн

През този месец тенис асоциациите на ATP и WTA излязоха с общо известие, с което лимитират вечерните мачове и не разрешават тези, които стартират след 23:00 часа турнирно време. Тъй като двете организации обаче не дават отговор за организацията на конкуренциите от Шлема, тази им позиция няма да засегне програмата на Australian Open, Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open.

В същото време през тази година в " Мелбърн Парк " за пръв път шампионатът започва още в неделя, като от Тенис Австралия обясниха, че това решение е в съгласие със състезателите, само че съгласно именития Джон Макенроу това е просто метод за печелене на още пари. Идеята въпреки всичко бе подкрепена от Новак Джокович, който изясни, че това ще помогне с избягването на късни завършеци на сесиите. В първия ден на шампионата в Мелбърн кортовете бяха посетени от 87 705 души.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР