Среднощни скандали и разправии е имало в "Демократична България". Битката

...
Среднощни скандали и разправии е имало в "Демократична България". Битката
Коментари Харесай

Циркове и скандали в ДБ за Министерство на екологията

Среднощни кавги и разправии е имало в "Демократична България ". Битката е била сред Борислав Сандов, за който лобира групата еколози наречени "зеления октопод " и Владислав Панев, подсилен от кръга Капитал, чиито чиновник е бил преди години.
Истерията към Министерство на околната среда е обяснима. Това е едно от най - ресурсните ведомства. Само за публични поръчки ще разпределя над 3 /три/ милиарда евро. И по тази причина е неистовата упоритост на Зелените да го прибарат.
По времето на тройната коалиция, еколозите имаха доста мощно въздействие в министерството и получиха от поръчки над 200 милиона лв. единствено за биоразнообразие. Тогава те прибираха пари за преброяване на делфини - 3 млн. лева, за лалугери 2,3 млн. евро, за отглеждане на лешояди - 7 млн. евро. И най-фрапантният случай - 50 млн. лева за запазване на червеногушата гъска. Списъкът може да бъде удължен с още десетки образци.
Сега Зеленият октопод към този момент се вижда в Министерство на околната среда и водите и тръпне от неспокойствие да обхване всичко към екологията. Пипала е пуснал и към Агенцията по горите, където отпред ще е още веднъж техен човек - Александър Дунчев. "Промяната продължава "!

Емилиян Кънчев
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР