Среднощен взрив разтърси голям жилищен блок във Варна. Живота си

...
Среднощен взрив разтърси голям жилищен блок във Варна. Живота си
Коментари Харесай

Взрив в жилищен блок във Варна: Разследва се умишлена експлозия

Среднощен гърмеж раздруса огромен жилищен блок във Варна.

Живота си изгубиха двама думи. Разследва се, дали единият от тях не е индивидът, виновен за нещастието.

Снимка: btvnovinite.bg
18 души са минали прегледи в две лечебни заведения, за наблюдаване остават 7 души, сред които три деца.

Няколко варненски квартала се разсънват от мощен гръм l 4 ч. сутринта. Следва евакуация.
Две са жертвите на гърмежа в апартамент във Варна Изяснява се самоличността и на двамата починали
Във взривения апартамент е живеел някогашен служител на реда. Предполага се, че е имал взривни субстанции и случаят не е инцидентен.

Взривът избухва на четвъртия етаж на жилищен блок. Напълно са унищожени два жилището, трето жилище е със съществени вреди.

Издирва се 66-годишен мъж, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, който късно нощес е изнасял багаж от жилището си. Заподозреният за палежа е бил дисциплинарно уволнен за корупция.

Снимка: btvnovinite.bg

Нощният гърмеж отеква на километри. Заради мощното задимяване, хората от по-високите етажи не могат да изоставен домовете си и пожарникарите ги изтеглят с вишка.

Сред тях е и 81-годишната Ивана Проданова. " Гръмна, аз излязох, пожар се подвига, всичко беше мрачно по коридорите, не можех да изляза на открито, нищо не се вижда, удушавам се, паднала съм на земята, блъскам на всички порти, никой не отваря ", споделя старата жена.

В клиниката по токсикология в МБАЛ-Варна са настанени две дами, които са обгазени, само че нямат изгаряния.

Подозренията за палежа падат върху 66-годишен мъж, който нощес се изнасял от жилището си, след ограничаваща заповед поради домашно принуждение над дамата, с която до неотдавна живеел.

Даниел Шопов, шеф на ОД-МВР Варна заяви, че се търсят и мъжът, и дамата.

" Бил е боен, по-късно е работил в полицията, през 1995 година е освободен от органите на реда. По първични данни за непозволено отношение към службата ", изясни окръжният прокурор Красимир Конов.
Взрив в жилищен блок във Варна Инцидентът е станал към 4 ч. сутринта в квартал "Владислав Варненчик "
Преди дни мъжът разказал пред варненска медиа за спора. Пламена Николова от уеб страницата „ Варна 24 “ е разговаряла с него и той споделил, че е обезверен. Бил отчаян от дамата, с която живее от 24 години.

Изведнъж обаче дамата пуска тъжба против него за домашно принуждение. Жилището е нейно, и някогашният служител на реда трябвало да го напусне.
Евакуираха детска градина и учебно заведение след гърмежа във Ветово Тротилова шашка е ранила мъж, който професионално се занимава с взривни действия
Предстои експертиза за годността за обитаване на блока. Самоличността на починалите ще обясни ДНК експертиза.

Експертизите ще покажат и с какви материали и средства е осъществен гърмежът. Все още не е ясно дали обвиненият търсен мъж не е една от жертвите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР