Средногодишно Столична община отделя близо 8 млн.лв. за дофинансиране на

...
Средногодишно Столична община отделя близо 8 млн.лв. за дофинансиране на
Коментари Харесай

Столична община финансира общинските болници с 8 млн. лева годишно

Средногодишно Столична община отделя близо 8 млн.лв. за дофинансиране на общинските лечебни заведения за действия, които не се поемат от здравната каса, сподели пред публицисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя взе участие в интернационална конференция " От европейска към национлана здравна политика ". Общинските лечебни заведения са длъжни да одобряват всеки пациент, който има потребност от помощ, акцентира Фандъкова, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите й извънредно значима е ролята на мениджърите на лечебните заведения и тяхната подготовка. Като търговски сдружения тези лечебни заведения би трябвало по този начин да разпределят ресурса си, че да съумяват да привлекат положителни лекари и медицински сестри, както и да устоят на тежката конкуренция.

Различни са задълженията на общинските лечебни заведения, сподели още Фандъкова в отговор на въпрос за сумата, която лечебните заведения дължат на снабдители на медикаменти и консумативи. Тя акцентира, че някои от лечебните заведения към този момент са почнали да се издължават, като най-тежка е обстановката е в Пета МБАЛ.

Директорът на Пета МБАЛ Борил Петров сподели пред публицисти, че управлението се старае и към този момент има триумфи, само че процесът ще бъде дълъг и сложен. Все още има предели във всички лечебни заведения, напомни той и акцентира, че той е бил понижен за Пета МБАЛ. Той добави, че в болничното заведение са закрити отделения, които са имали неприятни финансови резултати. Петров посочи, че Пета МБАЛ е най-голямата общинска болница и в нея се лекуват пациенти от цялата страна.

Столичната община разполага с близо 30 диагностично-консултативни центъра /ДКЦ/, като към тях също се насочва запас, сподели още Фандъкова и акцентира, че някои от постройките им ще бъдат ремонтирани.

За мен е значимо да се употребяват и спомагателните благоприятни условия, изключително в областта на енергийната успеваемост, добави тя. Бихме желали ДКЦ да имат такова ръководство, което да им разреши да се устоят, в това отношение имат доста запаси, добави още столичният кмет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР