Средно с малко над 4 процента ще се повиши цената

...
Средно с малко над 4 процента ще се повиши цената
Коментари Харесай

Токът за бита - с 4% нагоре от юли

Средно с малко над 4 % ще се увеличи цената на електрическата енергия за битовите консуматори в страната от новия регулаторен интервал.

Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов пред публицисти след присъединяване си във форума " Зелена седмица 2023 " ( " Green Week 2023 " ) за зеления преход в страните от Централна и Източна Европа, предава Българска телеграфна агенция.

Иванов посочи, че цената за новия регулаторен интервал от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година ще бъде дефинитивно избрана на 30 юни, когато на закрито съвещание КЕВР ще одобри своето решение.

Иван Иванов напомни, че първичните планове на КЕВР са показвали, че приблизително с 3,63 % ще се увеличи цената на електрическата енергия за битовите консуматори в страната. След заповедта на някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов да се включи в микса в допълнение количество електрическа енергия, създадена от Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", ще има в допълнение покачване с още 0,4-0,5 %.

Цените на топлофикационните услуги за целия едногодишен интервал – от 1 юли тази година до 30 юни идната година, ще се запазят, разяснява още ръководителят на КЕВР. Иван Иванов посочи, че данъкът върху добавената стойност (ДДС) не зависи от регулатора.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР