Средно по 500 000 лв. на ден са достигали до

...
Средно по 500 000 лв. на ден са достигали до
Коментари Харесай

По 500 000 лв. на ден достигали до българските компании по ОПИК

Средно по 500 000 лева дневно са достигали до българските компании по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “. Това сподели зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на представянето на данните по осъществяването на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ към края на 2017 година, съобщи „ Фокус “.

„ Отчетът е изключително значим, тъй като към този момент преполовяваме програмния интервал. Може би най-важното е, че ОПИК продължава да е една от най-успешните стратегии в България и няма заплаха от загуба на европейско финансиране “, съобщи Моанолев. Той посочи, че чакат близо 3000 предприятия да получат помощ по програмата.

„ От началото на програмния интервал повече от половин милиарда лева са изплатени на българските компании. Средно по 500 000 лева дневно са достигали до българските компании. Сключените контракти са 1500 за 1,4 милиарда лева Амбицирани сме да запазим това движение и през 2018 година Най-интересната стратегия е програмата за поощряване на предприемачество. Вчера сравнихме успеваемостта от началото на новия програмен интервал 2014-2020 и го наложихме към това през идващия интервал и се оказа, че е 2,5 пъти по-ефективна “, сподели още Александър Манолев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР