Средно между 50 и 60 лева ще трябва да брои

...
Средно между 50 и 60 лева ще трябва да брои
Коментари Харесай

Броим до 60 лева за отбив от данък МПС

Средно сред 50 и 60 лв. ще би трябвало да брои всеки жител, който желае да употребява отстъпка за новия налог МПС, сподели информация на " Марица ". Свидетелствата от производителя, които удостоверяват еврокатегорията на транспортното средство пред КАТ, костват сред 30 и 40 лв. за най-популярните возила.

Излишните разходи идват от обстоятелството, че в огромна част от регистрационните талони на леките коли не е споменат екологичният клас. Така се стигна досега, в който всеки притежател на МПС, искащ да получи отстъпка от налога, би трябвало да получи специфичен документ от производителя, удостоверяващ еврокатегорията на транспортното средство. С него автомобилът се пререгистрира в КАТ, където ще отразят екопоказателя в новия ваучър.

Пловдивчаните, които карат леки коли от марката „ Фолксваген “, ще би трябвало да се бръкнат с 30 лв., с цел да получат екологичния китап. Толкова е и таксата за почитателите на японските коли, които са предпочели „ Субару “. По 36 лв. коства документът за водачите на „ Опел “. Точно толкоз е и таксата за феновете на френските коли, които карат „ Пежо “. От представителствата поучават, че сходни документи могат да се издават единствено на притежателя на съответния автомобил, по тази причина би трябвало да се отиде персонално. В множеството случаи удостоверенията се издават незабавно.

Едва когато получим документа, ще можем да отидем в КАТ и да се наредим на опашка за новите талони - огромен и дребен. Идентификацията на транспортното средство и преиздаването на двете елементи на свидетелството за регистрация коства общо 20 лв. при изискване, че това е единствената процедура, която ще се прави. Ако ще слагате номера и така нататък, цената скача още.

Промените в общинската разпоредба бяха гласувани от общинските съветници предишния вторник, по предложение на администрацията. Вече екологичният клас играе роля при определянето на налога.

За коли с мотор Евро 1 и 2 досегашната сума се качва нагоре също с 10 на 100. За коли с Евро 3 няма смяна, а за по-екологичните ще има понижение - за Евро 4 - 10%, за Евро 5 - 20%, за Евро 6 - 40%.

Намаление е планувано за мотопеди и мотоциклети - 20% за Евро 4, а за по-висок клас - 60%. Намалява се и данъкът за рейсове и товарни коли - с 20% за Евро 4 и с 50% за по-горен екологичен клас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР