Средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50

...
Средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50
Коментари Харесай

Средната възраст на спешните медици у нас е около 50 години

Средната възраст на работещите в Спешна помощ е към 50 години. Това сподели доктор Дияна Димитрова, шеф на Спешното поделение в „ Пирогов “ и ръководител на Дружеството на незабавните лекари в България. Тя уточни, че това не е единствено в незабавната помощ.
Д-р Димитрова взе участие в днешната конференция " Безопасността в незабавната медицина ". Организатор е болница " Пирогов ". Участниците във форума ще обсъдят положението и финансиране на незабавната медицина, аргументите и оправянето с психологическия срив измежду работещите в незабавна помощ, разпоредбите при работа на незабавните екипи.
Както в цялата страна, медицинските фрагменти понижават, уточни доктор Димитрова. Според нея, с цел да бъдат привлечени нови фрагменти в незабавната помощ, би трябвало образование, добра среда за работа и по-високо възнаграждение. Димитрова добави, че има задоволително техника и коли за спешна помощ.
По-думите й след пандемията от COVID-19 експанзията против медицинските служащи се нараснала. Най-вероятно от напрежението, който се претърпя през двете години, както и изолацията. Агресията против екипите може да бъде и вербална, а освен физическа, сподели още доктор Диана Димитрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР