Средната възраст на автомобилите по германските пътища се е повишила

...
Средната възраст на автомобилите по германските пътища се е повишила
Коментари Харесай

TÜV отбелязва увеличението на дефектите заради остаряващия автопарк

Средната възраст на колите по немските пътища се е повишила до повече от 10 години. Остаряването на парка се вижда добре при провеждането на главната инспекция (HU/ГТП) в листата с регистрирани недостатъци. Според последните оценки на HU, които асоциацията TÜV показа в Берлин, процентът на обилни недостатъци (EM) нараства от 17,9 % в отчета за 2022 година до 20,2 % сега.

В допълнение към остаряването на транспортните средства, специалистите от TÜV SÜD също виждат лимитираните бюджети на притежателите като причина за по-малко поддръжка и вследствие на това повече недоволства.

„ Всъщност пандемията, несъмнено, също оказва въздействие върху пазара на транспортни средства “ - споделя Юрген Волц, началник на отдела за подвижност на сервизната линия в TÜV Süd - „ Между 2020 година и 2022 година, т.е. тъкмо в нашия интервал на наблюдаване, бяха закупени повече използвани и по-стари транспортни средства, защото новите транспортни средства са с понижено предложение на пазара. “

Въпреки това има и модели, които поддържат високо равнище на сигурност за дълго време, да вземем за пример Mercedes B-Class. Той освен е победител в TÜV Report 2023. Дори след девет години, компактният трилъчен модел към момента е на четвърто място с недостатъци от единадесет % при приблизително 90 000 километра пробег. За съпоставяне - Ford Galaxy дава сходни данни единствено след три години.

Друг добър образец е Honda Jazz. Той дебютира в проучването на осмо място при дебюта си преди единадесет години с % на недостатъци от 2,7 %, а през днешния ден той към момента съумява да стигне до първите места.

Процентът на незначителните недостатъци също се е нараснал леко с 1,6 процентни пункта до 10,7 %. Това демонстрира, че автомобилистите не се вглеждат доста деликатно, изключително когато става въпрос за дребни поправки. От друга страна, броят на транспортните средства, които са без никакви недостатъци, е намалял с 1,8 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР