Средната цена на типичната американска къща достигна през юни тази

...
Средната цена на типичната американска къща достигна през юни тази
Коментари Харесай

За пръв път в имотната история на САЩ

Средната цена на типичната американска къща доближи през юни тази година 200 400 USD, което е със 7.5% повече в съпоставяне със същия месец на 2016-а. По време на взрива на пазара междинната стойност е била 196 000 USD, като едвам в този момент надвишава психическото равнище от 200 000 USD, регистрират анализатори.

Ръстът в цената е свързан освен от мощното търсене, само че и от по-малкото предложение. В началото на лятото обявите са били с 11% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е най-силният спад в броя на оповестените за продажба парцели от средата на 2013 година Със 7.4% са се повишили цените на парцелите за първите пет месеца на настоящата година в съпоставяне със същия интервал на предходната.

Най-бързо порастват цените на парцелите в Сиатъл - с 13% на годишна база. Следва Далас и Лас Вегас, надлежно с 10.5% и 10%. Сан Хосе, Охайо и Сан Диего са с най-силен спад в броя оповестени парцели за продажба. Решилите да купят парцел в Сан Хосе ще би трябвало да избират измежду 40% по-малко предложение спрямо година обратно, а в Сан Диего - с 33%.

С 1.1% са се нараснали наемните белким и междинната месечна лихва към този момент е 1422 USD. Най-голям растеж в наемите има в Сиатъл - 5%, Лос Анжелис и Сакраменто, надлежно 4% и 4.5%. В края на класацията е Питсбърг с поевтиняване от 4% и Хюстън 3%.

Лихвеният % по ипотечни заеми е 3.76% и е най-нисък от октомври 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР