Средната такса за теглене на пари от банкомат с карта,

...
Средната такса за теглене на пари от банкомат с карта,
Коментари Харесай

Вижте колко пари за такси ни вземат банките

Средната такса за изтегляне на пари от банкомат с карта, издадена от същата банка, е 25 ст., а от банкомат на друга банка – 1.15 лева съгласно оповестена доскоро от Българска народна банка информация за междинния размер на таксите към 31 декември 2020 година
Година по-рано – на 28 февруари 2020 година, Българска народна банка разгласява същата информация, която е периодическа, и тогава междинният размер на тези две такси е бил надлежно 0.19 лева и 0.98 лева, т.е. повишаването е надлежно 31% и 17%.
При изтегляне на пари от лична сметка на каса в клон на банката таксата преди една година е била 2.26 лева плюс 0.27% от цената на изтегленото, до момента в който съгласно новата информация на Бнб в този момент към този момент 2.81 лева плюс 0.41% от цената.
Има нарастване и на месечните такси за обслужване ан разплащателни сметки. Според новата информация на Българска народна банка месечната такса е 2.97 лева, а в случай че към сметката има и карта е 2.44 лева Преди година двете такси са били надлежно 2.39 и 2.23 лева
Това е междинен размер на таксата, която са докладвали комерсиалните банки на Българска народна банка. В самите банки те може да са по-ниски или по-високи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР