Средната продължителност на живота, която се увеличава от десетилетия, внезапно

...
Средната продължителност на живота, която се увеличава от десетилетия, внезапно
Коментари Харесай

Средната продължителност на живота рязко е намаляла през 2020 г. и 2021 г.

Средната дълготрайност на живота, която се усилва от десетилетия, ненадейно е намаляла през 2020 година и 2021 година по време на пандемията от COVID-19 , заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на научно проучване, оповестено в сп. " Лансет ". Според данните междинната дълготрайност на живота e намаляла допълнително от 200 страни.

Според проучването намаляването на продължителността на живот е със приблизително година и половина. Свръхсмъртността се пресмята на 15,9 млн. души - това е малко повече от 15-те милиона, обявени от Световната здравна организация (СЗО). 

Сред възрастните хора в целия свят пандемията има невиждано отражение от средата на XX-ти век до момента , даже да вземем поради войните и естествените катаклизми, акцентира Остин Шумахер, академик от Институт за здравни индикатори и оценки в Съединени американски щати, който е и водещ създател на проучването. 

Добрата вест е, че детската смъртност продължава да понижава в проучвания интервал. При децата под 5 години са регистрирани 500 000 смъртни случая по-малко през 2021 година спрямо 2019 г. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР