Средната оценка, която гражданските организации поставят на държавата в грижата

...
Средната оценка, която гражданските организации поставят на държавата в грижата
Коментари Харесай

Държавата получи оценка „Среден 3.18“ за грижите за децата

Средната оценка, която гражданските организации слагат на страната в грижата и политиките ѝ за децата, е " междинен " 3.18. Това сподели журналистът Жени Марчева по време на представянето на мониторинговия отчет „ Бележник 2022: Какъв е междинният триумф на страната в грижата за децата? ".

„ Бележник “ е самостоятелен отчет, който прави оценка напредъка на държавните политики за деца посредством разбор, учреден на обстоятелства и данни, в областите, свързани с присъединяване на децата, богатство на децата, фамилна среда и различни грижи, протекция от всички форми на принуждение, правораздаване за деца, ранно детско развиване, детско здраве, обучение, спорт, просвета и свободно време. Той включва и съответни рекомендации за бъдещата работа на страната и институциите.

Автори на Бележник 2022 са 30 специалисти от гражданските организации и 7 външни оценители. Чрез извършените анкети във образуването на оценките и рекомендациите се включиха и 160 деца, младежи, родители и експерти, както и децата-„ рапортьори ” от Националния Юрочайлд конгрес.

Акцент в Бележник 2022 е тематиката за ръководство в рецесия и по какъв начин се отразиха пандемията от COVID-19, политическата рецесия през 2021 година, социално-икономическата обстановка и войната в Украйна върху системата за обществена протекция в България.

Общата оценка за работата на страната и институциите през 2020 г.  в грижата за децата беше междинен 3.09 . Предишният отчет беше показан на 27 април 2021 година

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР