Средната минимална заплата е далеч над 850 лева, тъй като

...
Средната минимална заплата е далеч над 850 лева, тъй като
Коментари Харесай

Васил Велев: Средната минимална заплата е далеч над 850 лева, да не се пипа до края на годината

Средната минимална заплата е надалеч над 850 лв., защото към избраната съществена заплата, се прибавят доплащания за прослужено време и други такива. МРЗ не би трябвало да се пипа до края на годината, тъй като и в този момент над 850. Към 780 лева се прибавят 12% приблизително за прослужено време. 8-10% е повишаването на приходите в частния бранш за 2023 година Това сподели за " Твоят ден " Васил Велев от АИКБ.

По думите му съотношението минимална заплата към Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е най-високо. " За да живеем по-добре, би трябвало да работим по-добре. " 16% е междинният растеж на разноските за труд за третото тримесечие на 2022 година Той е най-голям в Европейски Съюз, макар че базата е най-ниска. Решението за индексация на МРЗ опонира на директивата. Работодателските организации у нас ще оспорват пред Европейска комисия и Международната асоциация на труда. Искаме да стигнем до смяна на това решение ", съобщи той. И добави, че в някои браншове междинната заплата ще бъде по-малка от минималната, избрана административно.

Според него обезщетенията за тока в действителност е връщането на надвзетото. " Имаме покана за среща с финансовия министър и премиера в
Всичко за Вашата сватба
сряда и четвъртък. Имаме добър разговор с държавното управление. Не е време да се одобряват бюджети ", изясни Велев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg