Средната концентрация на фини прахови частици PM2.5 в Пекин е

...
Средната концентрация на фини прахови частици PM2.5 в Пекин е
Коментари Харесай

Качеството на въздуха в Пекин се подобрява

Средната централизация на фини прахови частици PM2.5 в Пекин е спаднала до 23 микрограма на пространствен метър през август, рекордно ниско равнище за същия интервал в историята, сочат данни на градското ръководство по околната среда, представени от Радио " Китай ".

През миналите 20 години китайската столица води тежка борба със замърсяването на въздуха, като в същото време съумява да поддържа бързо икономическо развиване, сподели Ю Дзиенхуа, заместител шеф на ръководството.

Доклад на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда от март демонстрира, че равнищата на серен диоксид, азотен диоксид и PM10 са се намалили с 93%, 38% и 55% респективно в интервала 1998 -2017 година

Градът поставя разнообразни старания в битката със замърсяването като поощряване потреблението на чиста сила, наблюдение на излъчванията от заводите и транспортните средства, както и модернизиране на промишленостите.

Въпреки всичко, Пекин има да свърши още много работа. Столицата продължава да страда от дни със замърсяване, изключително през есента и зимата, сподели още заместник-директор Ю. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР