Средната класа в България изчезва, тъй като доходите на хората

...
Средната класа в България изчезва, тъй като доходите на хората
Коментари Харесай

Средната класа в България се топи заради ниските доходи

Средната класа в България изчезва, защото приходите на хората не престават да да понижават . Това мнение споделиха доктор Теодора Пенева от Института за стопански проучвания към Българска академия на науките и Георги Първанов от Българската конфедерация по заетостта пред „ Bulgaria ON AIR’.

Според тях продължаващата към този момент две години инфлация е довела до ниска покупателната мощ на заплатите и неспособност за покриване на заемите. Д-р Пенева цитира данни, съгласно които приходите от работна заплата са спаднали с три % и се е нараснал делът на тези от продажби. Това значи, че хората са принудени да продават имущество .

„ Силно обедняло общество сме. Не може поотделно да се взимат ограничения, би трябвало да е съвкупен методът за възстановяване на изискванията “ , добави икономистът.

Според Георги Първанов от ден на ден българи минават линията от междинната класа към бедността , а процентът на хората с високи приходи остава невисок. По думите му сега в България се следи наклонност за хора в предпенсионна и пенсионна възраст , които не престават да търсят реализация. В същото време и близо 1,150 млн. българи, които нито работят, нито учат .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР