Средецкото с. Дебелт се готви за евакуация! Причината е повишеното

...
Средецкото с. Дебелт се готви за евакуация! Причината е повишеното
Коментари Харесай

Потоп! Река Средецка заля къщи и дворове в Дебелт, селото пред евакуация

Средецкото с. Дебелт се готви за евакуация! Причината е нарасналото равнище на р. Средецка, което е достигнало сериозни стойности още от началото на месеца. Реката е излязла от коритото си и е потопила няколко къщи, под вода са и цели ниви край основния път Бургас – Средец, оповестява Флагман.бг. Хората са принудени да изпразват дворовете си и да се избавят кой, както може.

Причината за тежкото състояние не са единственото проливните дъждове, а скъсаните на 4 места насипи на реката. Шокиращото е, че казусът е още от огромното наводняване от преди две години, само че до момента не са подхванати никакви ограничения по въпроса!


В този парцел има фабрика за мебели, сега притежателите прибират всичкия дървен материал, който могат да спасят

„ Всички в селото се готвим за следващата безсънна нощ. Има 4 пробива на дигата. Уведомила съм „ Басейнова дирекция” за казуса. Дойдоха на място, гледаха, само че ми споделиха, че това не било от тяхната компетентност. Те единствено можели да установяват казуса, само че за дигите отговаряли „ Напоителни системи”. Директно ми споделиха: „ Какво да създадем? Не можем да спрем водата.” А ние какво да вършим? Да се давим ли? Един пороен дъжд ще залее цялото село” , споделил за изданието кметът Иванка Ангелова.


Водата заплашително си пробива път към къщите на хората

По нейна самодейност са направени диги, които към този момент съумяват да попречат на водата да потопи и пътя Бургас – Средец. Докога обаче не е ясно.

Положението и в прилежащото село Константиново е сходно. Там коритото на реката минава в непосредствена непосредственост до къщите на хората.


Това в миналото е било равнища, която към този момент е под вода, единствено на няколко метра се намира пътят Бургас-Средец, след него е с. Дебелт


Реката е излязла от коритото си и е погълнала околните ниви и пасища





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР