Сред водещите теми за чуждите издания е поражението, което британското

...
Сред водещите теми за чуждите издания е поражението, което британското
Коментари Харесай

Медия: Британският премиер Тереза Мей понесе значително поражение

Сред водещите тематики за непознатите издания е провалянето, което английското държавно управление претърпя в Народното събрание по въпроса за Брекзит (излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз) през вчерашния ден вечерта. Изданията означават, че това се случи в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз, на която една от тематиките ще бъде точно договарянията за развода на Лондон с Брюксел.

Британските депутати одобриха законодателна корекция, която им дава право на несъгласие върху окончателното съглашение за Брекзит, подписано с Брюксел. Това проваляне отслаби още повече позициите на английския министър председател, отбелязва френският в. "Фигаро ". Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила стана жертва на протест в личния си лагер, който извади нескрито нейната уязвимост в навечерието на срещата на върха на 28-те в Брюксел, добавя изданието. Законодателната корекция бе гласувана в границите на дебатите по законопроекта за излизане от Европейски Съюз.

Поражението на Мей бе нанесено от 11 депутати от редиците на консерваторите (тори) и бе много унизително. Това е първата сходна победа за разбунтувалите се парламентаристи от лагера на Мей, откогато Народното събрание стартира да дискутира закона за Брекзит, отбелязва френският вестник.

Това държавно проваляне може да въодушеви и други тори за протест, написа английският в. "Гардиън ". Изданието отбелязва, че провалянето е било предвидимо. На референдума за Брекзит предходната година тези, които поддържаха излизането от Европейски Съюз, споделиха, че суверенитетът е заветен, само че след това държавното управление пое контрола и стартира да постанова диктата си. Според вестника шокиращото в снощното проваляне на Тереза Мей е дребният брой на бунтовници от нейната партия. Но без значение от този дребен брой, техният протест избавя страната от едно неприятно съглашение за Брекзит, добавя вестникът и показва вяра, че други депутати от Консервативната партия ще се вдъхновят от този протест по време на бъдещи значими парламентарни гласувания.

Британският парламент пое контрола върху процеса на излизане от Европейски Съюз, отбелязва френският в. "Монд ", като цитира английската депутатка от Консервативната партия Ники Морган, която е проевропейски настроена.

Поражението на Мей в Народното събрание акцентира доколко в него продължава да съществува неодобрение по отношение на Брекзит, отбелязва в. "Ню Йорк таймс ". Някои законодатели към момента съжаляват за парламентарното решение от 2015 година за насрочване на референдум за Брекзит, провел се през 2016 година Гласуването нощес пристигна и след поредност от проблеми за Мей, която на предварителните избори по-рано тази година изгуби безспорното си болшинство в Народното събрание. Последваха оставки на двама нейни министри, а трети е разследван за непочтено държание. Сега английският парламент ще има решаваща роля в проектите на страната за излизане от Европейски Съюз в миг, в който Тереза Мей изиска оптималната независимост, с цел да договаря с Брюксел, добавя вестникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР