Сред собствениците на четириноги любимци има два лагера, едните са

...
Сред собствениците на четириноги любимци има два лагера, едните са
Коментари Харесай

Отглеждане на бенгалска котка и куче - добра идея ли е?

Сред притежателите на четириноги любимци има два лагера, едните са феновете на котки, другите са феновете на кучета. Между тях постоянно има разгорещени полемики на тематика, кои любимци е по-добре да отглеждате вкъщи.

Пълната признателност и обич на котката към дома се опълчва на невероятната лоялност на кучето и безусловната подготвеност да показа всички компликации със притежателя си. Повечето фенове на котки се нервират от незаменимите разходки с кучето при всевъзможни метеорологични условия, а феновете на кучета се застъпват за изгодите от разходките, здравословния метод на живот и чистия въздух.

Но, въпреки всичко, има и хора, които обичат и котки и кучета. Пред тях постоянно поражда въпроса - съвместими ли са куче и коте от дадени породи и добра концепция ли е да се отглеждат дружно. Има и една порода котки, които несъмнено наподобяват на куче - това е самостоятелна специфичност на бенгалската порода котки. И тъкмо поради това доста притежатели на кучета ги обичат.

Ако ще имате нов член на фамилията, значимо е да вземете поради характерностите на породата на бъдещия домакински любим. Четете литература за кучета и котки. Проучете присъщите черти, присъщи на тази порода. Трябва вярно да оцените вашите благоприятни условия и предпочитание да имате подобен домакински любим.

Съществува мнение, че в случай че няма да намерите по-добра двойка от бенгалска котка и куче, изключително в случай че кучето е дребна порода. Това е по този начин, тъй като държанието на бенгалската котка, характера и интелекта на тази порода котки са близки до тези на кучетата. Те са доста преносими и обичат да играят също като кучетата.

Сред тях няма да намерите типичната котка, която лежи на дивана и и съска, когато кучето се опита да играе с нея. А в случай че бенгалска котка се остави сама у дома без компания, нейната сила и любознание ще я подбуден да направи много бели.

По тази причина компанията на куче у дома е по-добра за бенгалската котка от компанията на други породи котки, които обичат да мързелуват. Дори можете да бенгалска котка да се води с нашийник и мотив и да ги разхождате дружно с кучето.

 Отглеждане на бенгалска котка и куче - добра концепция ли е?

Но въпреки това, бенгалските котки са индвидуалисти, което допуска, че те ще се опитат да се наложат и да бъдат водачите във връзката си с кучето. Затова е значима и породата на самото куче - то би трябвало да разреши и одобри лидерското държание на бенгалската котка. Това ще се случи малко по-трудно с едрите породи кучета, само че пък не е невероятно.

Като умозаключение можем да кажем, че бенгалските котки са доста подобаващ избор за хора, които харесват кучета и имат куче у дома. Така че развъждането на куче и бенгалска котка би трябвало да е сполучливо.

Вижте също:

- Колко живее бенгалската котка;

- Болести при бенгалските котки;

- Хранене на бенгалска котка;

- Цени и разгласи за бенгалска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР