Сред присъстващите на преговорите в Истанбул между Русия и Украйна

...
Сред присъстващите на преговорите в Истанбул между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Историята за отравянето на Абрамович не е потвърдена официално

Сред присъстващите на договарянията в Истанбул сред Русия и Украйна за първи път беше видян и съветският милиардер Роман Абрамович. Появата му провокира внимание след вчерашните известия, че Абрамович, който е измежду глобените от Запада съветски олигарси, е бил токсичен в Украйна. Засега тази информация, както и ролята му в договарянията сред Киев и Москва, остават неразбираеми.

Телевизионните камери демонстрираха Роман Абрамович на договарянията в двореца Долмабахче в Истанбул. Той беше забелязан да беседва с турския президент Реджеп Ердоган и с външния министър Мевлют Чавушоглу и да седи до представителя на Ердоган, само че не и на масата дружно с двете делегации.

Говорителят на съветския президент уточни, че Абрамович не е член на съветската делегация, само че е осигурявал известни контакти сред съветската и украинската страна. Дмитрий Песков отхвърли като погрешни известията за отравянето.

Тези известия, несъмнено, не дават отговор на действителността. Имаше изказвания на представители на Абрамович. Ето, в този момент малките екрани демонстрират членовете на делегацията в Истанбул. Това е част от осведомителната война. Потокът на информацията би трябвало да се филтрира.

Украинската страна не разяснява наличието на Абрамович. Преди началото на договарянията обаче украинският външен министър насочи предизвестие.

Съветвам всеки, който отива на договаряния с Руската федерация, да не яде нищо и да не пие нищо. И да заобикаля да допира повърхности. Това първо, а второ - всички истории, че някой някъде е чул нещо - те са доста, тъй като всички са жадни за вести, за сензации, съобщи Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна.

Би Би Си оповестява, че Абрамович е посредничил сред Русия и Украйна, пътувал е до Киев и Лвов и даже се е срещал с президента Володимир Зеленски.

Според следствие на уеб страницата Белингкат, ръководено от журналиста Христо Грозев, при започване на март Роман Абрамович и двама души от украинския екип са получили признаци на отравяне, измежду които зачервяване на очите, мъчително сълзене, лющене на кожата на лицето и ръцете. Симптомите при Абрамович са изчезнали и той наподобява в положително здраве. Според Христо Грозев това не е опит за ликвидиране, а единствено предизвестие. От Киев настояват, че не знаят за този случай и към този момент той е неуточнен.

Така или другояче, войната донесе на съветския олигарх съществени проблеми. Той попадна под западните наказания, Англия запорира имуществото му, в това число футболния клуб Челси. Но защото Турция не ползва наказания, две първокласни яхти на Абрамович умерено стоят на котва в пристанищата на Мармарис и Бодрум.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР