Сред приоритетните обекти в бюджета за догодина е новото строителство

...
Сред приоритетните обекти в бюджета за догодина е новото строителство
Коментари Харесай

Бюджет 2024: Държавата дава над 400 милиона за скоростния път Ботевград-Видин

Сред предпочитаните обекти в бюджета за следващата година е новото строителство на автомагистрали и скоростни пътища. За тях са планувани над 1,170 милиарда лв., които ще се влагат в седем основни плана.
Над 400 млн. лева е ресурсът за строителство на сектори от пътя Видин-Ботевград. Очаква се следващата година да приключи строителството на правите от Ботевград до Мездра, сред Видин и Макреш, и пътен възел " Бела ". Прогнозата е цялостното довеждане докрай на правите в градеж да е до края на 2025 година, разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, който показа параметрите на бюджета пред Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в Народното събрание. 
Над 1,7 милиарда лева са заложени за финансовата стратегия на Министерството на районното развиване и благоустройството в проектобюджета за 2024 година Включени са 253 обекта ново строителство и съществени поправки на пътна инфраструктура, довеждане докрай на ВиК обекти, енергийна успеваемост на жилищни здания, подсилване на свлачища и брегоукрепване и други
Предвидени са средства и за планиране. Сред основните обекти, които ще бъдат проектирани през 2024 година, са модернизацията на пътя Монтана - София с тунел под Петрохан, който обаче ще бъде с по-големи габарити, и обходният път на Враца, заяви още министър Цеков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР