Сред политическите сили има настроения за удължаване на някои кризисни

...
Сред политическите сили има настроения за удължаване на някои кризисни
Коментари Харесай

По-ниското ДДС за ресторанти и книги може да остане и през 2...

Сред политическите сили има настроения за удължение на някои спешни ограничения в помощ на бизнеса и през 2022 година - като понижените ставки по Данък добавена стойност за ресторантьори и книгоиздатели, само че това е въпрос за бюджета за идната година. За това загатна през уикенда Георги Ганев - икономист и зам.-председател на бюджетната комисия в 46-ото Народно заседание.

Предложението за удължение действието на понижените ставки по Данък добавена стойност за ресторантьори и книгоиздатели не е признато с актуалната актуализация на държавния бюджет, тъй като е ставало дума за " спешна актуализация единствено за последното тримесечие ", изясни Ганев. А сходна смяна би засегнала бюджета за 2022 година Има обаче консенсус да се продължи този режим и през 2022 година, посочи икономистът.

Средносрочната прогноза, която би трябвало да излезе в близката седмица, е най-голямата незнайна за бюджета за 2022 година " Тази бюджетна прогноза, в границите на която се прави бюджетът, би трябвало да излиза два пъти годишно, а през март нямахме такава. Така и планирането на актуализацията не бе на база на прогноза “, уточни специалистът.

Георги Ганев чака, че при новия бюджет, който също ще е на служебно държавно управление, още веднъж всички партии ще вършат доста оферти, както се случи и с направената актуализация. Отново ще сме в странна обстановка на бюджет, разяснява икономистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР