Сред най-често срещаните заблуди при стопаните на котки е, че

...
Сред най-често срещаните заблуди при стопаните на котки е, че
Коментари Харесай

Ето къде бъркаш при храненето на котката си

Сред най-често срещаните заблуди при стопаните на котки е, че животното им е непрекъснато гладно. Вярно е, че писаните имат страховит вкус и могат да ядат във всеки един миг, само че в действителност ли вашият питомец се нуждае от толкоз огромни количества храна.

Изследвания демонстрират, че доста от притежателите на домашни животни бъркат, като прехранват своите пухкави другари. Те не просто им дават котешка храна, само че и ги черпят с всевъзможни останки от своята софра.

Вследствие на изобилното хранене пък те напълняват, развиват сърдечни болести и други здравословни проблеми, скъсяващи живота им.

Ето за какво би трябвало да сте прецизни в диетата на домашния си любим и да внимавате по какъв брой храна му давате. За да изчислите нужното количество за мъничето си, би трябвало да имате поради неговата възраст, интензивност, тежестта му, това дали е скопен. Взима се поради също по този начин дали храната е суха или мокра (от консерва).

Така да вземем за пример съгласно експертите една зряла и дейна котка, тежаща 3.5 кг, се нуждае от към 4/5 ч.ч. суха храна дневно. Но това количество може да варира по отношение на състава на храната и посочените към този момент условия.

 Хранене на котка

По тези аргументи, когато купувате дадена храна за котки, би трябвало да прочетете на етикета по какъв брой да оферирате от нея на любимеца си. Ако такава информация липсва, обърнете се към продавач в зоомагазин или ветеринарен експерт.

Както споменахме нагоре, друга постоянно срещана неточност е котката да се храни с останките от трапезата на стопаните си. Да, някои човешки храни като неовкусено месо, извара, яйца, риба звук са подобаващи за писаните, само че останалите могат да разстроят сензитивния котешки корем.

Подправките, които се съдържат в доста от месните деликатеси, също са нежелателни за котешкото меню. Сладкишите пък са изключително рискови. Ето за какво е добре вашата котка да си има своя храна, разпределена в верните порции, а не да дояжда вашата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР