Сред храните има и такива, към които лесно можем да

...
Сред храните има и такива, към които лесно можем да
Коментари Харесай

Храни, които водят до пристрастяване

Сред храните има и такива, към които елементарно можем да се пристрастим, даже и да не го осъзнаваме на момента, написа actualno.com. Почти всеки от нас има особено отношение към храната. Едни са последователи на тестените закуски, други на сладките храни, трети на газираните и така нататък Това значи, че най-често ги включва в менюто си, без изобщо да се замисля.

Днес обаче ще ви споделим за тези храни, към които най-лесно можете да се пристрастите. Много внимавайте с тях, с цел да не се окаже един ден, че сте попаднали в клопката им и изплъзване от там няма. А даже да има, ще ви коства доста повече воля, отколкотo в случай че се контролирате, до момента в който ги похапвате.

Сладки храни

Разбира се, че сладките храни са едни от най-пристрастяващите. Мозъкът ни се нуждае от тях. Те ни карат да се усещаме добре, до момента в който ги ядем. Не е целесъобразно обаче да злоупотребяваме с количествата.

Млечни храни

Известен диетолог е безапелационен, че млечните храни също имат тази дарба и ние се пристрастяваме към тях. Това не значи, че би трябвало да ги изключваме от менюто си, само че не е желателно да ги ядем всеки ден. В млечните артикули има опиати, известни като козоморфини. Именно те имат отпускащо и успокояващо деяние и водят до този тип пристрастяване.

Тестени произведения

И те попадат в нашия лист. Говорим само за тези, в изработката на които е включена квас като закваска. Някои хора са в положение да изгубят надзор, до момента в който ги похапват, игнорирайки пристрастяващото им деяние върху тялото.

Пържени картофки

Към тях несъмнено можем да се пристрастим най-лесно. Дори не осъзнаваме по какъв начин сме изяли цяла паница и към момента не сме заситили глада си.

Зърнени закуски

И те водят към пристрастяване, по тази причина би трябвало да ги консумираме в действителност рационално и да не прекаляваме с количествата. Не е добра концепция да участват в закуската ни всеки ден. 2-3 пъти в седмицата е изцяло задоволително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР