Сред акцентите е фотоизложбата на известния български актьор Димо АлексиевТематични

...
Сред акцентите е фотоизложбата на известния български актьор Димо АлексиевТематични
Коментари Харесай

Огнено шоу, концерти и срещи с автори предлага „Арт лято” в Търново

Сред акцентите е фотоизложбата на известния български артист Димо Алексиев

Тематични празненства, срещи с създатели, изложения, концерти и огнено шоу са част от събитията в културния календар на плана „ Арт лято ” във Велико Търново. Те се организират в региона на Художествената изложба „ Борис Денев ” в остарялата столица. Сред акцентите през този месец е фотоизложбата на известния български артист, нашумял още повече с ролята си в сериала „ Откраднат живот ” – Димо Алексиев. 21 фотографии е подбрал той за великотърновската аудитория, а в експозицията се включва и неговата другарка Анжела Медзикян. Снимките ще бъдат подредени край паметника на Асеневци от 16 до 18 юли, а на закриването на 18 юли ще участват и създателите. Това изясни Радослав Гизгинджиев от екипа на уредниците.

Творците ще се включат в открита полемика и ще се срещнат навън със своите фенове.
От идващия ден друга експозиция ще гостува във Велико Търново. Между 19 и 22 юли старостоличани ще станат очевидци на изложбата на Лусия Медзикян и известните стиймпънк създатели Чудомир Драгнев (Looneytools) и BULGARASA. В трите дни от експозицията създателите ще бъдат в региона на Художествената изложба.

„Прецизни статуи от метал ще видят посетителите на експозицията. От железни риби до железни кораби – извънредно зрелищно е това, би трябвало да се види от по-близо, всичко е детайлно и човек не може да повярва, че може да бъде направено от хора ”, акцентира Гизгинджиев.

В афиша на „ Арт лято ” този месец е и огненото шоу на артистите от FIRETER, отсрочено от месец юни поради метеорологичните условия. Събитието е планувано за 21 юли.

Три дни по-късно, на 24 юли, край паметника на Асеневци открита лекция-дискусия, отдадена на питателните разтройства, провеждат основателите на „ Живот на кг ”. Лекторите, които идват във Велико Търново, са експерти по логика на психиката.

Новата книга на Ралица Генчева „ Кой е излъга какво е щастието ” ще бъде показана от авторката на 26 юли. Тя визира проблемите за професионалното прегаряне и непрестанното трупане на ненужни движимости.
Камерни концерти с класическа музика се провеждат във всеки един от летните месеци в региона на Боруна. През август следва забавна среща с известния кулинар – началник Иван Манчев.

Проектът „ Арт лято ” се провежда със съдействието на Община Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР