Сред 56 хиляди души 12% страдат от депресия. Проучване от Солунския

...
Сред 56 хиляди души 12% страдат от депресия.
Проучване от Солунския
Коментари Харесай

Случаите на депресия са се утроили по време на пандемията

Сред 56 хиляди души 12% страдат от меланхолия.

Проучване от Солунския университет “Аристотел “, извършено на територията на 40 страни, откри плашеща статистика за влошеното психологично здраве след пандемията.

“По принцип случаите на меланхолия са общо 4.5% за цялото международно население и по-специално – 3% за мъжете и 6% за дамите. Миналата година приблизително за 40 от страните, които бяха в локдаун, имаше нарастване до 12% измежду случаите на меланхолия, като се има поради, че нормално процентът се усилва годишно с едвам 0.3% ”, показва професорът по логика на психиката от университета Константинос Фундулакис.

Когато позитивните послания имат отровен резултат

 Случаите на меланхолия са се утроили по време на пандемията

Близо 1/3 от изследваните лица показват, че влошеното им психично здраве афектира естествения им живот – съня им, диетата, връзките, финансовото положение и даже половия им живот.

Ето какво още разкри изследването:

  • 38.8% от респондентите признават, че имат по-голяма потребност от връзка и 26.22% с компликация откриват прочувствена подкрепа;
  • Случаите на тревожни мисли към този момент засягат над 40% от популацията, а със 17.16% са се нараснали хората, които са си мислили да се самонаранят;
  • Сред новите случаи на меланхолия 8.96% са без предходна история с психологични проблеми;
  • При 20% от респондентите половият живот се е влошил;
  • 2/3 от изследваните лица прекарват повече време в интернет и обществените медии;
  • 45.05% от запитаните признават, че откриват спад в ежедневната си физическа интензивност, а 1/10 са се хранили по-нездравословно през последната година. 13.21% пък са тези, които са наддали повече от 2 кг към тежестта си.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР