Сред 100-те най-популярни автомобила в Европа 52 са твърде широки

...
Сред 100-те най-популярни автомобила в Европа 52 са твърде широки
Коментари Харесай

Половината от новите коли са твърде големи за европейските градове

Сред 100-те най-популярни автомобила в Европа 52 са прекомерно необятни за типичното паркомясто по улиците, декларират специалисти
Близо половината от новите коли са прекомерно необятни за нормалните паркоместа в европейските градове, сочи ново проучване, представено от ДПА.

Средно новите коли става с 1 см по-широки на всеки две години, като нормалната им широчина сега е 180,3 см по отношение на 177,8 см през 2018 година, съгласно изследването на организацията " Транспорт и околна среда " (Transport & Environment), която насочва апели да се обърне наклонността за от ден на ден нови високопроходими коли, известни като Ес Ю Ви (SUV), и като цяло по-големи коли.

Сред 100-те най-популярни автомобила в Европа 52 са прекомерно необятни за типичното паркомясто по улиците на огромните европейски градове като Лондон, Париж и Рим, което е с широчина 180 см, прибавя Българска телеграфна агенция.

Нарастващият брой високопроходими коли също така " остава прекомерно малко пространство за пътуващите в колите да влизат и излизат от тях " на местата за паркиране, означават специалистите.

От десетилетия колите стават все по-широки и тази наклонност ще продължи, до момента в който не сложим непоколебим предел. В момента законът разрешава новите коли да бъдат необятни колкото камиони, показва Джеймс Никс, управител от " Транспорт и околна среда ".

Макар Ес Ю Ви моделите да не престават да набират известност, те все по-често попадат под прицела на климатичните деятели из цяла Европа - еко група спадна гумите на хиляди високопроходими коли в западноевропейски градове.

Утре в Париж ще бъде извършен референдум за повишение на таксите за паркиране на по-големите и по-тежки коли, най-много Ес Ю Ви-модели. Цената на паркирането може да скочи тройно, като се планува измененията да обиден посетителите на столицата, само че не и парижани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР