Сребро за България в отборното на Световното първенство по художествена

...
Сребро за България в отборното на Световното първенство по художествена
Коментари Харесай

Сребро за България в отборното на Световното първенство по художествена гимнастика

Сребро за България в отборното на Световното състезание по художествена гимнастика
Българските гимнастички завоюваха сребърен орден в отборната конкуренция на Световното състезание по художествена гимнастика, което се организира в София. Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се показаха чудесно в последните три дни на конкуренцията и се пребориха за второто място, оставайки само зад тима на Русия.

След представянето си в квалификациите на обръч, топка, бухалки и лента трите ни представителки събраха общ брой от 150.975 точки, до момента в който Русия, в състав Дина Аверина, Арина Аверина и Александра Солдатова реализираха изключителните 161.325 точки. Най-сериозен принос за огромния триумф направи Катрин Тасева, която взе участие и в четирите квалификации, като получи 19.400 на топка и 19.200 бухалки, въпреки и през днешния ден да не се показа толкоз добре на лента, където получи оценка 16.650. Най-младата ни състезателка Боряна Калейн получи 19.050 на обръч, 18.025 на лента и 17.700 на топка, до момента в който Владинова реализира три солидни резултата – 18.700 на обръч, 19.000 на топка и 18.750 на бухалки. За отборното класиране се взимат осемте най-хубави резултата на гимнастичките от всяка страна.
 Александра Солдатова /на снимката/ и близначките Аверини не оставиха късмет на конкуренцията. Александра Солдатова /на снимката/ и близначките Аверини не оставиха късмет на конкуренцията. / БГНЕС
Бронзовият орден в дисциплината бе за тима на Италия, в състав Александра Аджурджукулезе, Милена Балдасари и Алесия Русо, като италианките в последния миг изпревариха мощния отбор на Израел, който приключи на четвърта позиция. Щабът на Италия направи контестация на резултата на Балдасари за съчетанието с бухалки и той бе повишен с 0.450, което бе задоволително за отбора да излезе на трето място.

По-късно довечера са финалите на бухалки и лента, като в първата дисциплинираност ще вземат участие Катрин Тасева и Невяна Владинова, до момента в който във втората за медалите ще се бори Боряна Калейн. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР