Сребро или олово?“ – Пабло Ескобар не оставя никого неутрален

...
Сребро или олово?“ – Пабло Ескобар не оставя никого неутрален
Коментари Харесай

Наркос. Нокътят на Ягуара“ – първият официален роман по хитовия сериал

" Сребро или олово? “ – Пабло Ескобар не оставя никого безпристрастен в своя свят оттатък закона. На него Netflix посвещава хитовия сериал „ Наркос “, по който американският създател на бестселъри Джеф Мериот основава завладяващия разказ „ Наркос. Нокатът на Ягуара “. В книгата той изследва до каква степен може да стигне човек, преди да бъде морално пречупен от събитията. Изданието излиза на български на 7 септември с логото на „ Кръг “. Преводът е на Пейчо Кънев, а акомодацията на истинската корица е на Наталия Чайкина.

„ Наркос. Нокатът на ягуара “ разказва оптимално достоверно детайлности за живота и активността на именития „ кокаинов крал “ Ескобар, разказани от гледната точка на младия Хосе Агилар. Той се превръща от почтен служител на реда в безсъвестен наемен палач. От ръка на закона – в ръка на беззаконието, властта и корупцията. Колумбийската действителност е жестока и никой не може да избяга от мафията – „ Сребро или олово? “ – това е изборът. За да опази живота си и тези, които обича, Хосе Агилар прави компромис след компромис, до момента в който постепенно губи себе си и всичко, което е имал.



През 1980-те Пабло Ескобар издига „ Меделин “ от средностатистическа незаконна организация до един от май-мощните наркокартели и то с осезаемо политическо въздействие в Колумбия и Латинска Америка. Самият Ескобар се трансформира в един от най-богатите хора в света, като през 1989 година списание „ Форбс “ го подрежда на седмо място в класацията си. Кокаиновата империя на наркобарона се разраства със зашеметяваща експедитивност, тонове от белия прахуляк се изнасят в Съединени американски щати, а печалбата доближава до към 70 милиона $ дневно.

Американско-колумбийският сериал на Netflix (2015 – 2017), въодушевил книгата, има две номинации за „ Златен глобус “ – за най-хубав сериал и най-хубав артист в основна роля. Епизодите впечатляват с динамично деяние и трогателен сюжет. Успехът на „ Наркос “ води и до основаването на продължение – „ Наркос: Мексико “ (2018 – 2021).

Джеф Мериот (1955) е създател на повече от 70 романа, основно в хорър жанра, и на доста комикси. Отличен с голям брой литературни награди, той е работил и като редактор, маркетинг изпълнителен шеф в издателство и книжар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР