Сребърният медалист РБ (Лайпциг) направи ранен коледен подарък на Байерн

...
Сребърният медалист РБ (Лайпциг) направи ранен коледен подарък на Байерн
Коментари Харесай

Лайпциг зарадва Байерн с ранен коледен подарък

Сребърният медалист Република България (Лайпциг) направи ранен коледен подарък на Байерн (Мюнхен), завършвайки 2:2 против Байер (Леверкузен) в дуел от 12-ия кръг на Бундеслигата. Така първенците, които са на върха, се отдалечиха на цели 6 точки пред " алените бикове ", откакто нямаха проблеми против Аугсбург (3:0). Тимът от Източна Германия позволи изравнително попадение в миг, в който беше с човек повече, а и като цяло не заслужаваше да завоюва.

Тимо Вернер вкара от дузпа в 13-ата минута и Разенбалшпорт се радваше на преимущество в резултата, само че не съумя да го задържи до почивката. Минута преди нея Леон Бейли изравни. Гостите обаче оспорваха, тъй като офанзивата за " аспирините " потегли от противоречиво състояние, при което Чарлес Арангис влезе остро в краката на Наби Кейта. Съдията не маркира нарушаване, а по-късно и не спря играта, с цел да се окаже помощ на лежащия на земята халф на Лайпциг. От това се възползваха домакините, които изравниха.

Република България получи преимуществото да е с човек повече от 52-ата минута, когато влезлият като промяна малко преди този момент Бенямин Хенрихс спря с ръка влизащата топка и получи червен картон. Този път Емил Форшберг застана зад бялата точка и също не сгреши.

След това обаче гостите не съумяха да се възползват от превъзходството си и бяха осъдени от атрактивен удар на Кевин Фоланд в 74-ата минута.
Wahnsinnig intensives Spiel! Und wie bereits in der Vorsaison kaum an Spannung zu überbieten! Auf geht's, Jungs! 10 Minuten noch! #B04RBL (80.) 2:2 pic.twitter.com/5XSSJIAMPK
— RB Leipzig (@DieRotenBullen) November 18, 2017

И до момента в който Лайпциг сигурно ще задържи второто си място и след изиграването на останалите дуели от кръга, то Леверкузен е едвам девети, откакто не е спечелил 8 от всичките си 12 мача досега.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 12 кръг, събота 18 ноември  Байер (Леверкузен) 2:2краен резулат  Република България (Лайпциг)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР