Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де

...
Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де
Коментари Харесай

Демирева в нова диамантена битка с Ласицкене

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 и Спортист №1 на България за същата година Мирела Демирева ще взе участие на следващия си диамантен старт през сезона. Демирева, която през 2018 година за първи път скочи 2.00 м, ще се изправи против международната шампионка в зала и навън Мария Ласицкене в Рабат (Мароко) в петък. Рускинята оглавява международната класация за сезона с 2.04 м.

На последната Диамантена лига в Париж Демирева се подреди четвърта с 1.94 м, откакто реши да пропусне 1.97 м и да скача напряко на 2.00 м. Тогава надпреварата за следващ път беше извоювано от Ласицкене с 2.04 м, като рускинята нападна и 2.08 м, само че без триумф. Във френската столица българката беше изпреварена още от международната рекордьорка в скока на височина в границите на седмобоя Нафисату Тиам (Белгия) с 1.97 м и от международната сребърна медалистка от Лондон 2017 Юлия Левченко (Украйна), която също приключи с 1.97 м.

Преди шампионата в Париж Демирева приключи втора на конкуренциите от веригата в Шанхай, Рим и Стокхолм, като на всичките беше надскочена само от Ласицкене.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР