Сребърна възпоменателна монета с частично позлатяване на тема Цар Михаил

...
Сребърна възпоменателна монета с частично позлатяване на тема Цар Михаил
Коментари Харесай

БНБ пуска в обращение интересна сребърна монета

Сребърна възпоменателна монета с отчасти позлатяване на тематика " Цар Михаил III Шишман " ще бъде пусната в послание. Това ще стане от 20 ноември тази година , оповестиха от Българската национална банка (БНБ).

По този метод от институцията не престават серията " Средновековни български владетели " .

В момента на ще коства 144 (сто четиридесет и четири) лв.. Желаещите да си я закупят ще имат опцията да го създадат две каси на пл. " Княз Александър I " № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. " Михаил Тенев " № 10.

От Българска народна банка прецизират, че всеки може да закупи единствено по 1 монета , без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за съответна монета, показват още от институцията.
 Българска народна банка пуска възпоменателна монета в чест на Христо Ботев
Българска народна банка пуска възпоменателна монета в чест на Христо Ботев

По мотив 175 години от рождението на поета бунтовник

" Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на Българска народна банка, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години ", допълват от банката.

Монетата " Цар Михаил III Шишман " ще може да се вземе и от " Първа капиталова банка " АД, " Тексим Банк " АД, " Токуда Банк " АД и " Централна кооперативна банка " АД за продажба в техните офиси и клонове. Това обаче ще бъде допустимо единствено до края на работния ден на 20-ти ноември.

Посочените банки ще продават монетата в офиси и клонове от следния лист.
 Българска народна банка пуска сребърна монета, отдадена на Гоце Делчев
Българска народна банка пуска сребърна монета, отдадена на Гоце Делчев

Цената на монетата е 108 лв
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР