Сравнително високи температури преобладаваха у нас през последните дни. На

...
Сравнително високи температури преобладаваха у нас през последните дни. На
Коментари Харесай

Идват валежи от дъжд и сняг в цяла България от този ден

Сравнително високи температури доминираха у нас през последните дни. На места през днешния ден превалява дъжд.

" Единствените региони, в които няма превалявания, са североизточните и по Черноморието. Днес в Западна и Централната България ще бъде дъждовно, сред 15 и 20 л/кв.м в региона сред Пловдив и Стара Загора. Утре преваляванията стопират, само че и температурите с малко ще се намалят. В събота ще бъде с доста слънчеви часове и по-благоприятно за туризъм. Температурите сутринта ще бъдат -1 и 2-3 градуса, има условия за слани в западните полети. През деня ще бъдат сред 13 и 17 градуса ", каза синоптикът Петър Янков.

Топло ще бъде и в неделя, стана ясно от думите му. От запад се задават плътни дъждовни облаци, които в неделя вечерта и в понеделник ще допрян крайните югозападни елементи от страната. 

" От понеделник стартира нескончаем валежен интервал.

Дъждовете ще бъдат по-интензивни в западните и южните региони на страната.

В сряда и четвъртък прогнозите сочат превалявания от дъжд и сняг със захлаждане.

Няма да се образува снежна завивка ", сподели още Янков пред Bulgaria ON AIR.

Синоптикът означи, че на 8 март времето ще бъде доста динамично и разнообразно, " тъкмо като характера на дамата ". Денят ще стартира с превалявания в югозападните региони, облаците ще се раздират и следобяд ще има слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от югозапад.

Янков уточни, че има условия за слани в края на идната седмица. Преди да има слани, селските стопани да напръскат почвата и тя да се овлажни, което основава условия за по-слабо намаляване на температурите в приземния пласт, поучава синоптикът.

" Най-опасното събитие този сезон са преваляванията от дъжд и сняг. При докосването на снежинка и стопяването ѝ цветчето се поврежда. Овощните дръвчета в северните региони ще бъдат подложени на това рисково събитие ", разясни Янков.

" В последните дни в Софийското поле има условия за задържащи пластове и сензитивно замърсяване на приземния въздух - от превоз, от гориво. София се намира на дъното на самобитен казан, който основава такива условия. Не би трябвало да се спекулира с тези измервания, надали не, че София е най-мръсният град в Европа. София е единствената европейска столица, която е покрай такава висока планина като Витоша ", приключи синоптикът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР