Срамно е земеделска страна като България да внася над 80%

...
Срамно е земеделска страна като България да внася над 80%
Коментари Харесай

Йотова: Земеделците се борят за повече българска продукция и заслужават нашата подкрепа

Срамно е земеделска страна като България да внася над 80% от зеленчуците и плодовете. Българските земеделци се борят за повече българска продукция и заслужават нашата поддръжка. Не финансови кръпки, а дълбока и рационална с взор към бъдещето политика е нужна. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването в Международен панаир - Пловдив на Международното земеделско ревю АГРА, на Международната галерия за лозарство и винарство ВИНАРИЯ и Международната галерия за храни и питиета, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ.

„ Българските земеделци не са терористи, както бяха избрани наскоро. Те желаят да защитят своя нелек труд, който обезпечава нашата издръжка. Искат качествена продукция и заслужен живот ", уточни вицепрезидентът. Тя дефинира Зелената договорка като добра самодейност, която обаче не би трябвало да ощетява, а да дава благоприятни условия за развиване, с цел да могат европейските аграрни производители да устояват на нелоялната конкуренция от трети страни, където ги няма тежките европейски регулации. „ За всичко това би трябвало да се погрижим дружно. Представителството през днешния ден на най-високо равнище е знак за поддръжка за българските земеделци в тези сложни времена ", акцентира Йотова.

Вицепрезидентът поздрави управлението и екипа на Пловдивския панаир за упоритостта, волята, постоянството и напъните да се оправят с компликациите и да дават благоприятни условия на българските производители да покажат продукцията си и да основават интернационалните контакти. „ Всяка година съм тук не като ваш посетител, а като ваш съидейник, тъй като разбирам голямото значение на този огромен конгрес освен за България, само че и за нашите съседи, за Европа и целия свят ", съобщи Илияна Йотова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР