Срамно е, че повече от 15 години в България не

...
Срамно е, че повече от 15 години в България не
Коментари Харесай

Петър Дяков: Не мога да повярвам, че казуси като КТБ и „Турски поток“ стоят в пълно мълчание

Срамно е, че повече от 15 години в България не може да се построи мощно електронно ръководство, счита координаторът на Републиканци за България в Русе

Над 90 000 гласа с „ Не поддържам никого “, дадени от българи у нас и в чужбина на последния избор, са гласовит пестник за всички партии. Това сподели в предаването „ оПозиция ” с Горан Благоев по Faktor.bg координаторът на Политическа партия „ Републиканци за България “ в Русе Петър Дяков. Младият бизнесмен има сполучлив бизнес в Съединени американски щати, където транспортната му компания има към 30 чиновници, развива активност и у нас с дребна строителна компания и туристически обект.

По думите му, значимо е, откакто минат изборите, да има резултати, освен за дадената партия, само че и за целия народ.

Дяков изрази мнение, че партиите в Народното събрание са длъжни да намерят решение на обстановката и да се сглоби държавно управление: „ Това е тяхна работа и отговорност. Видимо е, че след една година по площадите, хората не желаят остарелия модел на ръководство “.

Дяков сподели още: „ Лично аз не съм почитател на „ Продължаваме промяната “, само че на тях им се приписват грехове, все едно те са управлявали 12 години “.

Според него доста от българските гласоподаватели, които са евроатлантици, са подведени от ГЕРБ. „ Никой не беше очаквал тази война, която Русия разгласи на Украйна, само че тя обърка доста проекти на систематичните партии, доста маски падат и ще продължат да падат “, сподели още Петър Дяков.

„ Не мога да допускам, че проблеми като КТБ и „ Турски поток “ стоят в цялостно безмълвие “, сподели още координаторът на Републиканци за България, съгласно който една от значимите тематики пред обществото е правосъдната промяна и ефикасна прокуратура.

И в политическия живот има няколко основни неща, които би трябвало да се трансформират, уверен е той. Според него не е редно един човек да се явява на избори като претендент от два многомандатни региона, да се отхвърля, откакто е бил определен, само че и да не може да бъде отзоваван.

Петър Дяков изрази мнение, че зад граница има доста българи с извънреден капацитет и доста висока просвета, които обаче не възнамеряват да се приберат в родината. По-малко администрация у нас е разковничето по тематиката, счита младият бизнесмен, съгласно който в естествена страна човек не се сблъсква с феномени като „ подкуп “, до момента в който тук е цялостно с парадокси. „ За да се върне средностатистическият българин и да сътвори работни места, той желае успокоение “, безапелационен е Дяков.

Той дефинира като неприличен обстоятелството, че повече от 15 години в България не може да се построи мощно електронно ръководство, което да облекчи бюрокрацията. „ Това не е комплицирано, доста по-малки страни, даже отвън Европа, са го създали и приложили. Обяснявам си го, че някои хора нямат интерес от това “.

„ Повечето емигранти не са напуснали родината си „ от хубаво “, сподели още Дяков.

Според него поддръжката от чужбина за партии като „ Възраждане “ се дължи на популизма, само че тази поддръжка би била по-малка, в случай че всеки има опция да гласоподава електронно. Според младия българин, популизмът и заиграването с настроенията на хората са неточни. А по адрес на Има Такъв Народ той добави: „ Радвам се, че шоуто напусна политиката “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР