Срам! Така Елена Йончева коментира конгреса на БСП, на който

...
Срам! Така Елена Йончева коментира конгреса на БСП, на който
Коментари Харесай

Елена Йончева за конгреса на БСП: Срам и симулация за битка с Борисов

Срам! Така Елена Йончева разяснява конгреса на Българска социалистическа партия, на който трялваше да лъде прегледана оставката на Корнелия Нинова.

" Изслушването ще даде на новото българско държавно управление и на основния прокурор опция да изложат проектите си по какъв начин да се излезе от рецесията, в която ГЕРБ вкара България, обвързвана с върховенството на закона. Изслушването е значимо, тъй като Европейската комисия обвързва финансирането на страните членки със спазването на върховенството на закона ". Това сподели пред БНР евродепутатът Елена Йончева, която като член на мониторинговата група за народна власт на Европейския парламент към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) ще се срещне с български публични представители по проблемите на правосъдната система и отчетността на основния прокурор.

Тя показа, че по предварителна информация в зала ще бъде министър-председателят Кирил Петков, министърът на правораздаването Надежда Йорданова, министърът на културата Атанас Атанасов, основният прокурор Иван Гешев.

" Изслушването ще бъде в мониторинговата група към LIBE (Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на ЕП), авторитетна група от 14 души - по двама от всяко политическо семейство. Изслушването ще бъде на 27 януари при закрити порти... Решихме в групата не просто да дадем опция на поканените да изложат авансово готови позиции, а да отговорят на уточняващи в придвижване въпроси - до каква степен правосъдната промяна ще бъде съобразена с рекомендациите на Венецианската комисия, дали промяната няма да се лимитира единствено с лични промени, каква е отговорността на основния прокурор, по какъв начин се противодейства на корупцията по високите етажи на властта ", сподели тя в предаването " Неделя 150 ".

Йончева разяснява и Конгреса на Българска социалистическа партия и оставането на Корнелия Нинова на лидерския пост.

" Конгресът беше неприличен и режисиран, хвърли Българска социалистическа партия в категорията на маргиналните партии. Конгресът нямаше връзка с действителността. На Конгреса не получихме отговор на въпроса за какво изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е групова, а на водача, особено на Корнелия Нинова. Не беше изведена тематиката за корупцията. Българите изгубиха доверие в водача на Българска социалистическа партия, тъй като не сподели борба против корупцията, а единствено симулация. Битката против Борисов беше симулативна от страна на Нинова ", сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР