Сраженията в Донбас продължават на фона на съобщенията, че руските

...
Сраженията в Донбас продължават на фона на съобщенията, че руските
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Стъпка по стъпка караме окупаторите да си тръгнат от Украйна

Сраженията в Донбас не престават на фона на известията, че съветските войски са изтласкани от Харков, а в региона на Изюм е подхванато контранастъпление.

Украинският министър на защитата Олексий Резников уточни, че страната „ навлиза в дълготрайна фаза на войната “.

„ Руските военни досега се пробват да покажат най-малко някаква победа. На 80-ия ден от нахлуването това наподобява изключително безумно, само че те не стопират с тези старания. Благодарен съм на всеки, който поддържа защитата и доближава за Донбас, Приазовието и Херсон това, което се случва в този момент в региона на Харков. Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни “, съобщи Зеленски.

Турция изрази подготвеност да изпрати транспортен съд, който да изтегля останалите украински бойци и цивилни от завода „ Азовстал “ в Мариупол. Според турския президентски представител Ибрахим Калън, хората могат да бъдат отведени до Бердянск, откъдето да се качат на турски транспортен съд до Истанбул.

Москва отхвърли изказванията на украинските военни за нанесени вреди на съветския логистичен транспортен съд „ Всеволод Бобров “.

Делегация на републиканците в Сената посети Киев и се срещна с президента Зеленски, в миг когато в горната камара на американския Конгрес се разисква пакет помощи за Украйна от близо 40 милиарда $.

Междувременно съветският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов съобщи, че съветските посланик във Вашингтон получават закани, в това число и за физическа кавга. Според Антонов посолството на Руската федерация наподобява на обсадена цитадела и работи във враждебна среда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР