Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви, че

...
Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви, че
Коментари Харесай

Милош Вучевич: Специалните военни части в Сърбия ще се утроят през 2023 г.

Сръбският вицепремиер и министър на защитата Милош Вучевич съобщи, че броят на военнослужещите в специфичните елементи на сръбските въоръжени сили ще бъде повишен от 1500 до 5000 през 2023 година, предадоха сръбските медии.

Искам да осведомявам сръбската общност, а и освен сръбската, че нощес началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили военачалник Милан Мойсилович и аз получихме указания от президента Александър Вучич (като висш главнокомандващ на сръбските въоръжени сили) да увеличим броя на военнослужещите в състава на специфичните елементи на сръбските въоръжени сили до края на 2023 година от 1500 до 5000, заяви през днешния ден Вучевич.

По-рано министър Вучевич съобщи, че членовете на сръбските въоръжени сили са подготвени на всичко, с цел да защитят ползите на страната. Той даде обещание, че политическото управление на Сърбия ще направи всичко допустимо, с цел да резервира мира и стабилността, а сръбската войска " е най-силното и безапелационно възпиращо средство за всички, които нямат положителни планове и цели във връзка с страната ". Според министъра на защитата, в случай че се наложи сръбската войска " е подготвена да отбрани страната и всички нейни жители ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР