Сръбският вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана

...
Сръбският вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана
Коментари Харесай

Сътресения в сръбското правителство, искат оставката на вътрешния министър

Сръбският вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович направи през днешния ден оценката, че позицията на министъра на вътрешните работи Александър Вулин за Европейски Съюз е лицемерна и го прикани да напусне държавното управление, заяви белградският вестник „ Данас “, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Легитимно е някой да е срещу Сърбия в Европейски Съюз, дали е рационално или не, времето ще покаже. Но въпреки това, в случай че някой седи в държавното управление на Сърбия, което е сложило приемането на страната в Европейски Съюз като един от нейните цели, в случай че той седи в ръководещата коалиция, за която това също е един от целите, тогава е безусловно аморално и лицемерно да се приказва, че Сърбия не би трябвало да бъде в Европейски Съюз “, сподели Михайлович в отговор на публицисти, помолена за коментар на позицията на Вулин, че  Сърбия няма място в Съюза.

Тя сподели, че партията на Вулин би трябвало да излезе от ръководещата коалиция, да отиде на избори с програмата си и да види дали жителите го желаят.

„ Така е редно. Да седим по този начин в ръководещата коалиция, която споделя, че желаеме да отидем в Европейски Съюз и да хармонизираме законите си с европейските закони... Няма полемика по въпроса, това не се трансформира. Мисля също, че господин Вулин не може да промени този път към Европейски Съюз и това, което Сърбия е почнала “, сподели тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР