Сръбският външен министър, Никола Селакович заяви днес, че Сърбия зачита

...
Сръбският външен министър, Никола Селакович заяви днес, че Сърбия зачита
Коментари Харесай

Сърбия: Не очаквайте да действаме против някого, който зачита териториалната ни цялост


Сръбският външен министър, Никола Селакович съобщи през днешния ден, че Сърбия зачита териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и че е осъдила дейностите на Русия против Украйна, само че що се отнася до въвеждането на наказания против Руската федерация взима решенията си независимо, въз основа на националния интерес и интереса на жителите, както и че не може да се чака да бъде срещу някого, който зачита нейната териториална целокупност, съобщи Танюг.

Селакович сподели това на взаимна конференция с австрийския си сътрудник Александър Шаленберг, отговаряйки на въпрос на австрийски публицист за какво Сърбия не се причислява към външната политика на Европейски Съюз и не вкарва наказания против Русия. Селакович сподели, че Сърбия дълги години е била под наказания, които по думите му не са донесли нищо положително на никого, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Не очаквайте Сърбия да работи срещу някого, който зачита нейната териториална целокупност ", сподели Селакович и добави, че Сърбия ясно демонстрира мнението си с гласуването в интернационалните организации, с отношението си към украинските бежанци, с изпращането на филантропична помощ.

Що се отнася до европейския път, Селакович сподели, че той няма опция за Сърбия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР