Сръбският тенисист Новак Джокович заяви, че стои зад изявлението си

...
Сръбският тенисист Новак Джокович заяви, че стои зад изявлението си
Коментари Харесай

Джокович отново се замеси в политически скандал

Сръбският тенисист Новак Джокович съобщи, че стои зад изказването си за Косово, само че пожела да остави разногласията зад тила си след успеха във втория кръг на Откритото състезание на Франция. Той се наложи над Мартон Фучович със 7:6 (2), 6:0, 6:3.

Заемащият трето място в международната класация по тенис написа: " Косово е сърцето на Сърбия ", на камерата след мача си от първия кръг в понеделник, същият ден, в който се стигна до конфликти сред сръбски протестиращи и бойци на НАТО в косовския град Звечан, където е израстнал бащата на Новак Джокович.

Това провокира съществени безредици, а Косовския олимпийски комитет изиска от Международния олимпийски комитет (МОК) да стартира дисциплинарно следствие против Джокович, а френският министър на спорта Амели Удеа-Кастера сподели, че политическото обръщение на сръбския тенисист " не е уместно ".
 Джокович: Част от мен си отива след думите на Надал
Джокович: Част от мен си отива след думите на Надал

Ето за какво

Джокович не е застрашен от наказване, нито от Френската, нито от Международната федерация по тенис, които разясниха, че той не е нарушил разпоредбите на шампионатите от Големия шлем.

" Бих го споделил още веднъж, само че няма потребност, тъй като към този момент имате цитата ми, в случай че желаете да говорите за това. Разбира се, че съм наясно, че доста хора няма да се съгласят с мен, само че ситуацията е такова. Това е нещо, зад което заставам. Това е всичко. Нямам повече коментар по тематиката. Казах, каквото имах потребност да кажа ", изясни Новак Джокович.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР