Сръбският тенисист Новак Джокович разкритикува "безумното" решение на Уимбълдън да

...
Сръбският тенисист Новак Джокович разкритикува "безумното" решение на Уимбълдън да
Коментари Харесай

Джокович разкритикува Уимбълдън заради забраната за руски и беларуски тенисисти

Сръбският тенисист Новак Джокович разкритикува "безумното " решение на Уимбълдън да забрани присъединяване на съветски и беларуски играчи в тазгодишния шампионат поради нашествието в Украйна.

Световният номер едно сподели, че не е склонен с войната, само че сподели, че възбраната на спортистите е несправедлива.

„ Винаги ще съдя войната, в никакъв случай няма да поддържа войната. В Сърбия всички знаем какво се случи през 1999 година На Балканите сме имали доста войни в най-новата история. Не мога обаче да поддържа решението на Уимбълдън, мисля, че е безумно. Играчите, тенисистите, спортистите нямат нищо общо с тази война. Когато политиката се намесва в спорта, резултатът не е добър. "

All England Lawn Tennis Club (AELTC), който ръководи Уимбълдън, съобщи, че работи, с цел да "ограничи световното въздействие на Русия посредством най-силните вероятни средства ".

Организаторите на ATP и WTA също разкритикуваха възбраната, като споделиха, че е "несправедлива " и "много разочароваща ".

Руснакът Даниил Медведев е най-близкият противник на Джокович в международната класация и отхвърли на 34-годишния футболист календарен шампионат от Големия шлем в миналогодишния край на US Open.

Джокович играе едвам в третия си шампионат за сезона в сръбската столица, откакто беше депортиран от Австралия преди Откритото състезание на Австралия поради статуса си на имунизация против Covid-19.

20-кратният първенец от Големия шлем оцеля, откакто победи Ласло Джере с 2-6, 7-6 (8/6), 7-6 (7/4) във втория кръг в сряда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР