Сръбският тенисист Новак Джокович, който бе в центъра на скандал

...
Сръбският тенисист Новак Джокович, който бе в центъра на скандал
Коментари Харесай

Джокович: Предпочитам да пожертвам бъдещи тенис трофеи, отколкото да бъда принуден да се ваксинирам

Сръбският тенисист Новак Джокович, който бе в центъра на скандал при започване на годината, заяви, че избира да пожертва бъдещи тенис титли, в сравнение с да бъде заставен да се имунизира против Covid. Пред BBC, той разяснява, че не трябва да бъде свързван с антиваксърството, само че поддържа правото на избор на човек.

Джокович беше запитан дали би пожертвал присъединяване си в надпревари като Уимбълдън и Откритото състезание на Франция поради позицията си по отношение на имунизацията и Ноле съобщи:  " Да, това е цената, която съм подготвен да платя ".

Това е първият разяснява на международния номер едно, откакто бе депортиран от Австралия и не съумя да взе участие в шампионата там. Той сподели, че се надява условията за имунизация в избрани шампионати да се трансформират и добави, че се надява, че " ще може да играе още доста години ".

„ Никога не съм бил срещу имунизацията. Разбирам, че в международен мащаб всички се пробват да положат огромни старания в оправянето с този вирус и да се надяваме, че скоро ще се постави завършек на този вирус ", разяснява Ноле.

Сърбинът показа, че е останал доста отчаян от случилото се в Австралия.

" Не беше елементарно. Причината, заради която бях депортиран от Австралия, беше, тъй като имиграционният министър употребява своите пълномощия да анулира визата ми на база мнението му, че мога да предизвикам някакви антиваксърски придвижвания в страната или в града, с които аз съм безапелационен несъгласен “, добави тенисистът.

Очаква се напълно скоро Джокович да се върне на корта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР