Сръбският специалист Младен Кръстаич е новият селекционер на България. Той

...
Сръбският специалист Младен Кръстаич е новият селекционер на България. Той
Коментари Харесай

Боби Пер. представи ракиения бос Младен Кръстаич, ще води националите до 2024 г.

Сръбският експерт Младен Кръстаич е новият селекционер на България. Той бе разгласен на публична конференция след съвещание на Изпълкома от президента на БФС Борислав Михайлов.

Договорът на Кръстаич е за 2 години, като в щаба му влизат помощниците Стефан Янкович, Неманя Милинчич, Иван Иванов, както и треньорът на вратарите Дарко Божович.

" Нашата работа е такава, че от време на време работим в клубен или народен тим. След като направихме положителни резултати в Тел Авив, получихме много предложения. След извършените диалози с Борислав Михайлов, взехме решение да приемем това предложение. България е страна с доста спортни триумфи. Има доста надарени младежи и това също наклони везните да се съгласим да дойдем тук ", стартира новият селекционер на България.

" Още когато приехме предлагането, започнахме да гледаме български футболисти. Всички знаем в какво положение е българският народен тим по футбол и какви са резултатите напоследък. Има доста млади надарени футоблисти, които са изгубили своето самочувствие.



За последната година е имало над 47 повиквателни, някои единствено с един мач. Сменили сте 7 вратари в 8 мача - това е малко несериозно. Нашата задача е да създадем прекрасен тим. Ще играят единствено тези, които заслужат да бъдат в националния тим.

Ще бъдем непрекъснато на терена и ще следим всичко. Така съм бил и като футболист, по този начин ще работя и в този момент. Когато си тръгнем някой ден отсам, желаеме да си оставим вратите отворени ", продължи Кръстаич.

" Като футболист постоянно съм давал всичко от себе си и не ме е боязън от нищо. Както е и при хората от моя щаб. България е в такова положение, че, в случай че работим добре, в идната половин или една година можем да създадем положителни резултати.

Бъдете уверени, че когато си потегли, ще оставя националния тим в доста по-добро положение. Не се опасявам от това предизвикателство.
Относно тактическата скица на тима - имаме си нашите визии, които ще вкараме в националния тим, само че това зависи от футболистите, с които разполагаме и техните качества.

Има още два мача в Лига на нациите. Ще желаеме да реализираме по-добри резултати и да останем в групата. В контролните срещи ще преценим на кои футболисти ще можем да разчитаме отсега нататък.

Очакванията са доста огромни, само че аз нямам магическа пръчка. Ще работим, с цел да създадем всичко допустимо тимът да стане по-силен. Ако аз, като сърбин, съм по-голям родолюбец от българските футболисти, това не е добре. Трябва да има този народен заряд. Ако атмосферата не е добра, няма по какъв начин да се получат нещата ", показа още Младен Кръстаич при представянето си.

Младен Кръстаич има любопитно занимание отвън спорта, което ще допадне много на Боби Михайлов. Бившият капитан на Партизан от години насам върти търговия с произвеждане на ракия. Започва дружно с приятеля си Мирослав Кнежевич, а бизнесът на двамата се разраства дотам, че от 2015-а към този момент обезпечава прехраната на съвсем 30 фамилии.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР