Сръбският специалист Александър Янкович беше назначен за селекционер на националния

...
Сръбският специалист Александър Янкович беше назначен за селекционер на националния
Коментари Харесай

Сърбинът Александър Янкович поема националния отбор на Китай по футбол

Сръбският експерт Александър Янкович беше назначен за селекционер на националния тим по футбол на Китай, заяви организация Синхуа. 50-годишният експерт е добре прочут у нас от преди 20 години, когато беше помощник-треньор в Левски (София) като част от екипа на Славолюб Муслин.

Янкович, който също по този начин е съществено обвързван с Цървена звезда, където два пъти е бил старши треньор и два пъти асистент, има като съществена задача да приготви китайците за Купата на Азия през тази година, както и за Световните квалификации през 2026-а, оповестиха от Футболната асоциация на страната.

Освен в родината си и у нас, Янкович е работил доста дълго време в Белгия, където е водил клубове като Локерен, Мехелен и Стандарт (Лиеж). От 2018-а година насам се мести съвсем за непрекъснато в Китай, където поема тима до 19 години на страната. След това води всички юношески обединения, а през предходната година застана като краткотраен треньор на мъжкия тим. Преди него се пробваха двама локални експерти – най-успешният китайски футболист Ли Ти, както и Ли Сяопън.

През месец март Янкович ще има два мача с отбора – контролни срещи с Нова Зеландия. Турнирът за Купата на Азия ще се организира от 6-и юли до 19-и юли в Катар.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР