Сръбският президент Александър Вучич заяви, че косовското ръководство планира да

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че косовското ръководство планира да
Коментари Харесай

Вучич: Косовското правителство планира да нападне регионите със сърби

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че косовското управление възнамерява да нападна северната част на обитаемата със сърби страна. В отговор на въпроси на публицисти в Белград Вучич съобщи: " Лъжа е, че Белград желае да нападне Косово. Прищина в действителност желае да нападна северната част на Косово ", съобщи Анадолската организация.
Прочетете още
Твърдейки, че Прищина употребява обстановката в Украйна, с цел да се бори против Сърбия, Вучич означи, че администрацията в Прищина възнамерява да нападна районите, в които живеят сърби в северната част на страната.

Коментирайки изказването на косовския министър председател Албин Курти, че Белград води нападателна политика с обвинявания, че може да предизвика спор, Вучич сподели, че " сходни неистини се популяризират в международните медии от дни ".

Според сръбския президент срещата с косовската делегация в Брюксел на 18 август няма да бъде сполучлива. Вучич заяви също, че запасите от природен газ в страната са достигнали най-високото си равнище в историята, като уточни, че в Сърбия се съхраняват 264 милиона кубични метра природен газ, а в Унгария - 201 милиона кубични метра.

Подчертавайки, че запасите са непокътнати единствено за потребностите на Сърбия, Вучич съобщи: " Сигурен съм, че сръбските жители ще имат зима, която ще бъде с един градус по-малко студена, в сравнение с чакаме ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР